Què és la tecnologia Blockchain? | Catalan.Lamareschale.org

Què és la tecnologia Blockchain?

Què és la tecnologia Blockchain?

El blockchain! Pot sonar com una màquina de construcció medieval però en realitat és un nou tipus de llibre de comptabilitat digital distribuït, a l'avantguarda de la informàtica moderna.

Vostè probablement ha escoltat els mitjans de comunicació descriuen el blockchain com També pot haver sentit que els grans bancs estan interessats a utilitzar la blockchain "la tecnologia de l'alimentació de Bitcoin." - però no Bitcoin en si. Per tant, si no es blockchains Bitcoin, què són?

Anem a començar pel principi, amb el inventionof la blockchain. "Satoshi Nakomoto" és el pseudònim de misteriós creador d'aquesta tecnologia, la veritable identitat es desconeix en l'actualitat. Satoshi alliberat tecnologia blockchain al públic el 2009, ja que el programari Bitcoin lliure i un "llibre blanc" tècnic que descriu el sistema.

Revolucionari sistema de Satoshi permet que una xarxa informàtica oberta a crear i compartir dades valuosos, sense cap autoritat central per mantenir les dades sincronitzats i precisa. Aquesta és la raó per la blockchain es denomina de vegades distribuïda o "llibre de comptabilitat descentralitzada." Funciona en un estrictament igual a igual manera, similar als sistemes d'intercanvi d'arxius com BitTorrent modernes.

Per tant, si Bitcoin comercialitza a través d'un llibre de comptabilitat pública, els blockchainis el mecanisme que manté a tots en la mateixa pàgina i evita errors de comptabilitat, accidental o deliberada.

Aquesta xarxa descentralitzada architectureis una de diverses tecnologies que Satoshi fusionen per crear la tecnologia blockchain. -clau pública cryptographyis el segon element. Aquesta tècnica s'utilitza per xifrar o desxifrar la informació, sense necessitat que els participants comparteixen primer i després mantenir el secret d'un codi.

El tercer i últim element és prova de treball hashing, que serveix com a evidència que el treball de càlcul s'ha realitzat. Satoshi no va inventar cap d'aquestes tecnologies, però, mitjançant la combinació d'ells, es va crear la síntesi única anomenada la blockchain. Per sort, un profund coneixement d'aquestes tecnologies contribueixen no és necessària per a la comprensió de la nostra visió general de la blockchain. Hem de tenir en compte que són importants en els engranatges de la maquinària digital de la blockchain.

La primera aplicació de la tecnologia blockchain de Satoshi va ser, per descomptat monetària; la creació d'un llibre de comptabilitat en línia segur que rastreja la propietat del "or digital" conegut com Bitcoin. En el futur, és probable que blockchains seran com la societat manté la propietat de tot tipus, com ara accions, bons, títols de propietat i fins i tot els contractes legals. Aquesta tecnologia té un enorme potencial disruptiu a través d'una sèrie d'indústries.

Però ens centrarem en només Bitcoin per ara... Com resultat blockchain de Bitcoin en un registre públic a prova de frau que registra fidelment totes les transaccions, sense que cap organisme de control per mantenir a tots honestos? I de nou, just el isthe blockchain?

Com el seu nom indica, el blockchain és una seqüència lineal de blocs units. OK, així que el que són els blocs? Per respondre a aquesta pregunta, hem d'explicar breument com funciona la xarxa Bitcoin. És possible que hagi sentit a parlar dels miners Bitcoin. Si no és així, el nostre vídeo anterior, "Què és Bitcoin Mineria?" Explica com funciona la mineria dins de Bitcoin.

Bàsicament, els miners registrar totes les transaccions Bitcoin en feixos de dades conegudes com "blocs". Aquests blocs estan units entre si en seqüència lineal per mitjà d'un codi especial. Cada transacció en un bloc entra en la formació d'aquest codi; la sortida final es registra en aquest bloc. El següent blockforms un nou codi i inclou el codi del bloc anterior, i aquest procés es repeteix. Codi d'encadenament de tots els blocs junts assegura la permanència de les transaccions anteriors - no es pot canviar la informació en els blocs anteriors sense canviar també tots els blocs posteriors. En conjunt, aquests blocs units formen un cada vegada més gran registre públic de totes les transaccions Bitcoin, coneguts per descomptat, com... El blockchain.

Ara que el terme fa una mica més de sentit, anem a explicar el blockchain en major profunditat mitjançant l'ús d'un exemple. Diguem que enviï alguns bitcoins al seu amic. La seva transacció serà retransmesa a través de tota la xarxa Bitcoin - tothom veurà que la direcció de A, la seva direcció, està intentant enviar això moltes monedes per fer front a B, la direcció del seu amic.

Les persones que executen els anomenats "nodes complets" - en altres paraules, els clients de programari Bitcoin que emmagatzemen la blockchain completa - rebran ràpidament la informació sobre la seva transacció. Nodes complets a continuació, comproveu la informació de la transacció en contra de la seva còpia emmagatzemada del blockchain. Per tant, els nodes complets de comprovar si la direcció Aholds suficient Bitcoin per pagar la quantitat especificada per fer front a B. Ells també comprovar-ne de noves transaccions per verificar Aisn't intentar enviar les mateixes monedes simultàniament a andaddress B o C addressesC, D, E etcètera.

Encara no hi ha multiplicador superior a quantes vegades les monedes podrien ser falsificades de tal manera, que la forma particular de frau es coneix com un "doble-despesa." És important assenyalar que doble passa fos un problema majortechnical prevenció fiable peer-to -peer diners electrònics - almenys fins que la solució blockchain de Satoshi!

Feu doble passa a un costat, anem a tornar al nostre exemple. Si la transacció és aprovada pels nodes complets, aviat va ser transmesa a un tipus especial de node complet (i, de vegades, la seva transacció arribarà al node complet especial primer). Aquests nodes complets especials tenen l'oportunitat de gravar blocs de transaccions en el blockchain. I si ha pensat que aquests nodes especials es diuen "miners", estaríem en la veritat!

Actualment, la recompensa per al primer miner per resoldre una equació específica a la informació transaccional actual i així formar un nou bloc és de 25 bitcoins. Això pot semblar com un munt de diners només per a la gravació de blocs! Però la mineria és com es manté i es va assegurar el blockchain, de manera que els miners es mereix una bona recompensa.

Blockchain de Bitcoin, en la qual competeixen els miners per escriure el següent bloc d'una recompensa, és coneguda com "prova de treball" hash. La pregunta workin fa a hashing, o la solució d'una equació matemàtica que redueix la informació de qualsevol longitud a una longitud fixa.

Elegantment, Bitcoin ajusta la dificultat d'aquesta equació, periòdica i automàtica, per complir amb la quantitat d'energia dedicada a la solució de computació. Tals ajustos de dificultat asseguren un nou bloc s'escriu cada deu minuts, de mitjana. En els primers dies de Bitcoin, la dificultat és baixa i blocs podria ser resolt de manera fiable utilitzant una sola ordinador portàtil. A mesura que el valor de Bitcoin va augmentar, també ho va fer dificultat a mesura que la mineria es va convertir cada vegada més competitiu. Avui dia, la mineria es realitza en maquinari especialitzat, que es troba i es va refredar en grans centres de dades, com aquest:

La creació d'una operació minera competitiva Bitcoin costa milions de dòlars, per no dir res de la factura mensual d'electricitat! Tal despesa és de fet desitjable; la seguretat de la prova de blockchains de treball es veu reforçada a través de la inversió de capital per un assortiment divers dels miners.

Per explicar per què Bitcoin de és una cosa depenent de factors econòmics, anem a descomprimir el funcionament d'aquests incentius. Imagineu un atacant; anem a cridar-ho "Mike", que vol fer-se amb el control de la xarxa Bitcoin per cometre frau o sabotatge. A mesura que la xarxa és oberta i permissionless, qualsevol persona pot unir-se a ella i començar la mineria, fins i tot Mike. Però per ser capaç d'excloure de manera fiable les transaccions vàlides o incloure els fraudulents en els seus "blocs defectuosos," Mike ha de controlar el majorityof la potència de computació dirigit a Bitcoin, i controlar-ho durant un període prolongat. Això es coneix com un "atac 51%."

Si té èxit, Mike pot passar doble monedes sota el seu control o negar-se a processar transaccions d'altres persones. No obstant això, Mike incapaç de passar les monedes que no estan sota el seu control, el que significa que no pot robar les seves monedes (aquesta característica de seguretat ordenada, el que impedeix que altres nodes que passen les seves monedes, és possible gràcies a la criptografia de clau pública).

No obstant això, l'atac de Mike probablement resultar molt perjudicial per al valor de les monedes de tot el món. El valor de les monedes seria robat si tothom va abandonar Bitcoin causa de les accions de Mike. Llavors, com fer prova de blockchains treball incentivar contra un resultat tan destructiu?

Hi ha quatre proteccions inter-relacionades en contra d'un atac al 51%:

En primer lloc, es requeriria Mike comprar maquinari suficient minera a superar la capacitat de tots els altres miners - a un cost cada vegada més alts, que actualment s'estima en uns pocs centenars de milions de dòlars.

En segon lloc, com tota la informació transaccional al blockchain és pública, les accions de Mike aviat es notarà. El preu de Bitcoin s'estavellaria com a resultat, el que fa la inversió en maquinari de l'atacant no rendibles en el curt termini.

En tercer lloc, l'equació matemàtica que la mineria de maquinari està dissenyat específicament per a resoldre pot ser alterat en resposta, el bloqueig de forma permanent l'atacant. Això fa que la inversió en maquinari de Mike pràcticament sense valor, tot i que el mateix s'aplica als miners honestos també.

En quart lloc, si els miners honestos recuperar el control de la xarxa, el blockchain podria ser revertit a un estat previ abans que passés l'atac del 51%. Per tant, les transaccions de l'atacant s'invertirien, encara que també ho faria totes les transaccions honestes que es van produir dins dels blocs extrets de l'atacant. Menys destructiva, blocs podrien ser alterats per excloure les transaccions de només l'atacant.

La seguretat de la prova de blockchains de treball es deriva d'aquesta complexa interacció entre el programari, el maquinari i els incentius econòmics. Una prova de blockchain treball sense la inversió minera tant, tal com es troba en diversos altcoins, és un risc molt més gran d'un atac al 51%. Aquest major nivell de seguretat és una raó per la Bitcoin és molt més valuosa que les monedes alternatives.

Parlant de altcoins, vostè pot haver sentit que alguns d'ells, com peercoin, utilitzeu "prova de participació" blockchains. En lloc de gastar recursos de computació per resoldre i escriure blocs, Prova de sistemes d'estaca donen monedes titulars l'oportunitat d'escriure el següent bloc. Les seves possibilitats de fer-ho són proporcionals a la quantia de la seva participació, és a dir, la seva stakein financer de la moneda. Els actors més monedes de control, major serà la seva probabilitat de rebre una recompensa de monedes per trobar el següent bloc. En prova dels sistemes de joc, el terme "encunyació" s'utilitza en lloc de la mineria.

Hi ha pros i els contres definides a ambdós tipus de blockchain, amb modificacions addicionals i els híbrids en fase de desenvolupament constant. És fins i tot possible que les monedes per passar d'un sistema a un altre, igual que amb Etereum i Bitshares. Encara Prova de sistemes d'estaca requereix menys despesa d'energia i maquinari, això ve a costa d'una major centralització. Per exemple, per limitar la susceptibilitat de blockchain de peercoin a la interrupció, un únic promotor emet regularment els anomenats "punts de control". Els blocs només poden ser alterats després d'aquests punts de control.

En prova dels sistemes de treball, alteracions històriques requereixen ordres de més potència minera que el total acumulat gastat que data del bloc en qüestió. 51% és el percentatge mínim requerit, amb el percentatge creixent a 100% com un va més enrere en el temps. Comproveu que apunta compensa una mica de la capacitat tècnica de les principals Portamonedes per alterar el blockchain, withoutacquiring una participació prohibitivamente car de potència minera. Comprovi que apunta cap tant protegeix la profunda història de la Prova de cadenes de estaca, amb l'inconvenient que una sola persona o grup, cal confiar aquesta capacitat de control.

51% dels atacs a una banda, hi ha altres amenaces conegudes per blockchains? Lamentablement sí, i és una amenaça que sorgeix de tant en tant, com a conseqüència natural de com funciona la mineria. No obstant això, és una amenaça que també pot ser introduït deliberadament a través de canvis en el codi, resultant possiblement en una divisió permanent de la xarxa Bitcoin. Vostè veu, sota certes condicions, és possible que un blockchain que divergeixen en branques separades. Tal divergència és conegut com un "forquilla".

Tornem als atacs de Mike 51% per a fins il·lustratius. Tan aviat com Mike mines d'un bloc no vàlid - per exemple, un que envia monedes idèntiques a diversos comptes - el blockchain podria desemborsar des d'aquest punt en endavant. Els miners que segueixen les regles estàndard rebutjaran el bloc com il·legals. Ells continuen treballant en la seva pròpia versió de la cadena, des de la qual s'exclou el bloc fraudulenta.

Mike inclourà, naturalment, el seu propi bloc fraudulenta i basar els seus futurs blocs en ella. Com Mike controla la majoria de potència minera a aquest exemple, blockchain de Mike creixerà més ràpidament que l'honest. Mike i miners honestos només seran acumular recompenses de blocs en les seves respectives cadenes i, a la possible ruïna dels usuaris, les transaccions registrades en una cadena no seran reconeguts per l'altra.

Això aviat es tradueix en una situació desastrosa, en la qual els usuaris suspenen les seves operacions fins que es resolgui la forqueta. Sota aquestes condicions, el valor de mercat de la moneda seria probable estavellar com a resultat de la incertesa i el caos.

La regla general en la prova dels sistemes de treball és que la cadena de majoria acceptat més llarga és l'oficial. Aquesta és una guia necessària com petites forquilles són un esdeveniment inevitable. Vaig a explicar com funciona: imaginar que dos miners trobar un nou bloc més o menys al mateix temps.

Cada miner té un incentiu econòmic per difondre el seu nou bloc a la xarxa, ja que aquest bloc també conté la seva recompensa monetària. Anem a suposar que el bloc de cada miner és solament per mitjà de la xarxa. Una carrera ara es produeix entre els seus dos forquilles. Qualsevol que sigui el posseïdor rep el seu següent bloc el més aviat possible es tiri per davant de l'altre, fins que hi hagi un clar guanyador en termes de la prova reeixida de treball. En nom de cimentar les seves recompenses futures en el bloc blockchain consens, miners segueixen en la cadena perdedora migraran ràpidament.

Transaccions exclusius per a la blockchain perdedora, així com algun tipus de recompensa en bloc als seus miners, no es reflectiran en el blockchain guanyar així que hi ha un fort incentiu per determinar i migrar a la cadena guanyant ràpidament.

S'espera que qualsevol forquilla es resoldrà dins dels 6 blocs, que ha de prendre al voltant d'una hora a causa de que els nous blocs es descobreixen de mitjana cada deu minuts. Per aquesta raó, es recomana que en rebre els pagaments d'alt valor, els usuaris esperen que la transacció a ser "confirmat" a 6 vegades - en altres paraules, per a 5 blocs més per estar en capes sobre el bloc que conté el seu pagament.

Aquesta regla garanteix un bon equilibri entre la seguretat i la comoditat transaccional. Per sumes de baix valor, aquesta regla pot estar relaxat per cobrir un menor nombre de confirmacions. Transaccions sense confirmar, que encara no han estat escrits en el blockchain, s'ha de considerar com una proposta arriscada, ja que poden ser revertits pels participants sense escrúpols.

Tot i les forquilles són considerats una amenaça existencial, pot ser en el futur sigui necessari per implementar canvis en el codi de Bitcoin per mitjà d'una forquilla. Alterar el codi d'una manera que no és compatible cap enrere, inevitablement bifurca la xarxa entre els clients que actualitzen i clients que no ho fan.

Un d'aquests canvis de codi, actualment un tema de discussió dins de la comunitat Bitcoin, es produeix un augment del límit de bloc. És possible que hagi vist aquest assumpte discutit últimament. L'essencial és que tenen blocs més grans permetrien al blockchain Bitcoin manejar més transaccions per segon, però no hi ha desacord sobre el millor mètode per aconseguir això. Directament alterant la tapa indueix una hardfork- o una fracció de xarxa entre els clients antics i nous - mentre que una altra solució proposa elevar el límit a través de mitjans d'un softfork- que no divideix la xarxa.

Sens dubte serà interessant veure com blockchain de Bitcoin es desenvolupa en el futur; ja que s'adapta a la creixent necessitat mundial d'un sistema monetari fiable sense un emissor central o altres tercers de confiança. Espero que ara tenen una millor comprensió del que blockchains són i com funcionen, així com els seus beneficis i problemes potencials.

Com podrà donar-se compte "El blockchain" és un tema molt ampli que inclou molts subtemes dins d'ella. Si encara té alguna pregunta més deixar-los en la secció de comentaris i vaig a fer el meu millor esforç per respondre.

Notícies relacionades


Post Altcoin

Linforme diari de Bitcoin: BitFury Capital Inverteix en BitGo, KnCMiner tanca la ronda dinversions de $ 14M Series A i molt més

Post Altcoin

6 consells per ajudar-vos a viatjar amb Bitcoin

Post Altcoin

8 maneres de no perdre mai una actualització crucial de Bitcoin

Post Altcoin

Estratègies dinversió

Post Altcoin

Com comprar Dogecoin amb PayPal o targeta de crèdit a linstant

Post Altcoin

Com guanyar diners amb Bitcoin - 99Bitcoins Case Studies

Post Altcoin

Estat de Dogecoin Pt. II

Post Altcoin

Digital Money Weekly Rundown - Primera edició

Post Altcoin

Mastercoin i Omniwallet Beta

Post Altcoin

Revisió beta: Reddcoin Social Wallet Amb la integració de xarxes socials

Post Altcoin

Linforme diari de Bitcoin: CheapAir acceptant Dogecoin i Litecoin, Digital Gold Tactual per Bitcoin Exchange i més

Post Altcoin

La prova destafa de Bitcoin: 10 eines per determinar si un negoci de Bitcoin és legítim