Bitcoin Whiteboard Tuesday - Què és la Mineria Bitcoin? | Catalan.Lamareschale.org

Bitcoin Whiteboard Tuesday - Què és la Mineria Bitcoin?

Bitcoin Whiteboard Tuesday - Què és la Mineria Bitcoin?

Cada poques setmanes anem a enviar-li un nou vídeo fresc, igual que aquest, en explicar alguns conceptes bàsics entorn Bitcoin. D'aquesta manera vostè pot aprendre sobre Bitcoin si mateix o reenviar aquests vídeos a amics o familiars que tinguin preguntes.

I per al tema d'avui: Bitcoin Mining. Vostè probablement ha escoltat que bitcoins són "generats" per mitjà d'ordinadors molt potents resoldre equacions matemàtiques molt complicades. També pot haver sentit que Bitcoin és una xarxa d'ordinadors que mantenen un "Blockchain". Avui parlarem sobre tot això i més. Com de costum, vaig a mantenir simple i directe.

El Bitcoin Blockchain és el llibre de comptabilitat pública, que és una cosa així com "el llibre d'història de les transaccions Bitcoin". Cada transacció de Bitcoin Bitcoin mai s'ha fet ja va entrar en existència que està escrit i documentat en ell.

Aquesta història és realment important - ja que mostra exactament quants bitcoins posseeix cada "compta bitcoin" o direcció. Confiar en aquest llibre de comptabilitat és el que fa la feina de Bitcoin. Ara recordi, Bitcoin no té una autoritat central que pot aprovar d'aquest llibre d'història, el que significa que qualsevol pot escriure-hi.

Llavors, com es pot tenir un llibre d'història fiable que qualsevol persona pot escriure i ningú aprova? Això podria donar lloc a moltes versions diferents d'aquest llibre i que no podia saber quina és la correcta.

Potser necessitem algun tipus de sistema de votació per assegurar-se que tots podem estar d'acord en la versió "correcta" del llibre d'història, i assegureu-vos que les males persones no poden beneficiar-se al causar confusió. No obstant això, els sistemes de votació són necessàriament identificable i centralitzada - cal que hi hagi una autoritat central que utilitza identificació i determina qui té dret a vot. Això no pot ser el cas de Bitcoin perquè el punt és l'eliminació de l'autoritat central.

Pel que aquest sistema de votació ha de permetre que qualsevol persona prengui part però encara espantar els lladres i altres malfactors.

Per a això, s'utilitza la mineria Bitcoin. En poques paraules, el Protocol concedeix Bitcoin Bitcoin nous cada vegada que algú afegeix una nova pàgina de transaccions al llibre d'història - també conegut com l'addició d'un bloc a la Blockchain. No obstant això, requereix que vostè inverteix potència de càlcul per fer això. Espera Què? Què vull dir amb "potència de càlcul" i per què és necessari?

Hi ha una forma matemàtica per demostrar que es van prendre les dades, com una pàgina en un llibre d'història, i va executar alguns càlculs sobre el mateix. Aquesta potència de càlcul demostrable costa temps i electricitat - és a dir, els diners. El protocol diu que si hi ha dues versions contradictòries de la Blockchain, el que té la major quantitat de "gana" potència de càlcul.

Per dir-ho d'una altra manera, les regles són així: que li costa diners a escriure una nova pàgina en el llibre d'història. Si tots estan d'acord afegir la seva pàgina als llibres d'història, llavors vostè va a pagar pel seu treball. Però si no estan d'acord afegir a la pàgina, llavors vostè acaba de perdre diners per escriure-ho. Això s'assegura que tothom a escriure aquest llibre d'història un gran esforç per estar d'acord entre ells per tal de no perdre diners, i manté els lladres de distància perquè és simplement massa car per redactar versions falses que siguin llançats cap a fora de totes maneres. Això és essencialment el que la mineria Bitcoin és.

Això pot semblar una estranya manera de resoldre el problema, però en realitat té molt sentit. Els miners han d'invertir diners en la mineria com una mena de garantia, i que obtenen els seus diners de tornada a bitcoins si la seva extracció era bo per a la xarxa. A causa que els miners es paguen en bitcoins de nova emissió, que és una mena de cost que tots els titulars de Bitcoin paguen en forma d'inflació amb la finalitat d'assegurar la xarxa i per assegurar-se que el llibre d'història és exacta. Aquest model resol dos problemes: es descentralitza la confiança en el llibre de manera que no necessitem una autoritat central, i també permet que el protocol bastant crear i distribuir tots els bitcoins que han d'existir, en lloc de tots ells va a l'inventor.

Un dels inquilins principals de Bitcoin és com es creen les monedes. Un cop més, no es creen alhora per l'inventor - que seria injust. Més aviat, es creen lentament amb el temps, es paga a tots els que participen en el processament de transaccions de blocs i afegir-los a la Blockchain. La velocitat i el límit de monedes creades estan clarament definits per endavant: 50 monedes per bloc de les operacions que s'afegeix a la blockchain (que triga aproximadament 10 minuts).
Aquest nombre es redueix a la meitat de cada 210.000 blocs (aproximadament 4 anys), per a un límit total de 21 milions de monedes. És a dir, tots els nombres reals molt arbitràries en si no importa molt, sempre que es recorden per endavant i anivellar el camp de joc per a tothom. És important destacar que els càlculs que els miners no autoajustable per mantenir aquest ritme d'un bloc per deu minuts, no importa quants miners existeixen.

Pot ser perdonat per pensar que els miners tenen tot el poder en el control de Bitcoin, ja que estan escrivint la història, però la veritat és molt més matisada. En realitat, cada vegada que s'utilitzi una cartera Bitcoin que està llegint a través de tot el Blockchain i verificar tota la informació, incloent-hi la criptografia, la potència de càlcul i molt important, la creació de nous bitcoins.

Llavors ¿per què els que estan llegint el llibre d'història dels miners a mantenir just? Bé, si alguna cosa està fora de lloc o il·legítima de tirar cap a fora i trobar una versió de la Blockchain que fa seguir les regles. Això seria devastador per als miners, ja que els costa molts diners per escriure aquesta versió. Això realment pot explicar per què els miners segueixen les regles: és molt fàcil simplement esborrar la seva àrdua tasca a favor d'un miner que no trenqui les regles. Aquestes normes es coneixen com "El Protocol", i funcionen perquè les persones estan d'acord en ells i després revisar-los.

I també ho són els pesos i contrapesos en el sistema conegut com Bitcoin. Per descomptat, com més es mira en aquestes coses el més matisat i complex és el sistema rep. Si està interessat més en la teoria i problemes potencials amb aquest sistema, hi ha molt a llegir.

I per a la gran pregunta que molta gent es pregunta: ¿Hauria minant bitcoins?

Em van deixar d'obtenir ràpidament la senzilla resposta curta fora del camí: és probable que no ha d'estar minant bitcoins. No és de cap manera "diners gratis" o qualsevol forma de benefici garantit. Però si encara sents curiositat, anem a fer una ullada als miners.

Un miner és un ordinador d'algun tipus que s'executa l'algorisme de mineria i està fent l'extracció minera, però la persona que posseeix l'ordinador també es diu un miner. Quan escoltes la paraula minera pot significar l'ordinador o la persona o tots dos, depenent del context.

Què fa un miner? Així, els miners prenen les transaccions que no han estat processats encara i posar-los junts en un bloc - que és la nova pàgina que estem afegint al llibre d'història. Recordeu que vam dir que requereix potència de càlcul? El miner ha d'executar alguns càlculs en aquest bloc, i aquests càlculs tenen una dificultat que pren temps per completar. Aquesta dificultat és autoajustable perquè els blocs es completen un cop cada deu minuts de mitjana, però és bastant aleatori.

I així, el que passa és una espècie de loteria, en el qual tots els miners estan tractant de completar aquests càlculs fins que un d'ells té èxit. Qui té èxit obté el "premi" de noves monedes atorgades a partir del protocol. Cada vegada que un bloc de transaccions es completa i s'afegeix a la cadena, tots els miners començar a treballar en el següent bloc. Per descomptat, com més ràpid és l'equip, més probabilitats hi ha de resoldre els càlculs primer. Però recordeu, vostè aconsegueix només una certa quantitat finita de bitcoins per bloc pel que no val la pena invertir tots els ordinadors en el món només per resoldre aquest algorisme.

En resum, el protocol Bitcoin està pagant la gent a invertir potència de càlcul en el Blockchain, però promet cap benefici. La mineria és un joc de suma zero, és a dir, que per cada persona que va obtenir un benefici no és una persona que fa una pèrdua - tot i les pèrdues i guanys de tipus de canvi. I així, a causa d'aquest joc de suma zero, si vostè està considerant convertir-se en un miner i la compra d'equips de mineria, ha de ser millor que la competència i que requereix una gran quantitat d'investigació i recursos.

De tornada en el dia, quan Bitcoin era pràcticament desconeguda que havia molt pocs miners que la dificultat era prou baix com perquè aquestes poques persones poden trobar un bloc d'una vegada cada deu minuts de mitjana. I així, ells utilitzen els seus ordinadors portàtils i d'escriptori a la meva per bitcoins. Ningú va fer això perquè competitivament bitcoins no tenien cap valor en aquell temps. No obstant això, com el tipus de canvi de Bitcoin va començar a pujar, altres persones es van adonar que poden explotar bitcoins i els venen amb fins de lucre. Més miners es van unir a la festa i la dificultat ajustats en si i fan que sigui més difícil trobar blocs. Així com la xarxa Bitcoin va guanyar més potència minera, la dificultat es va fer més fort i el temps mitjà de 10 minuts entre els blocs per trobar va mantenir.

Cada bloc de recompensa era ara un valor de més i hi havia més persones que competeixen. Així com miner, vostè es trobaria trobant cada vegada menys blocs, però cada bloc valia més i més. Així que en lloc d'un negoci estable en el qual se'ls paga una mica d'un cop al dia, els miners estaven jugant una espècie de loteria en la qual se'ls paga molt una vegada que van arribar la sort de trobar un bloc.

La gent de negocis intel · ligents tendeixen a preferir un ingrés estable sobre els bitllets de loteria, i així se'ls va ocórrer una idea: piscines mineres. Un grup de miners es van unir per trobar blocs, i quan un d'ells va trobar un bloc, que seria dividir la recompensa amb tots a la piscina de la mineria. Que efectivament reben el mateix benefici, però és molt més estable i menys aleatòria.

Alhora, les persones es van adonar que els ordinadors més ràpids generarien més bitcoins que els equips més lents. En lloc d'utilitzar processadors de les computadores regulars, la gent va començar a usar processadors de targetes gràfiques i FPGAs, tot per tal d'aconseguir capacitats de mineria més potents.

Però, és clar, la dificultat va continuar ajustant als processadors, així i així van néixer els miners ASIC. ASIC significa específica Circuit Integrat. Aquests són els equips que estan dissenyats específicament per a mines bitcoins i són molt millor en ella. Avui dia la mineria Bitcoin rendible es fa només amb els miners ASIC.

Recordeu, el protocol encara genera bitcoins a la mateixa velocitat i segueix sent un joc de suma zero, els ordinadors de manera més ràpida va a obtenir una major porció de la coca i els equips més lents rebrà una part reduïda de la mateixa, però la mida de la coca seran no canviar.

Val la pena assenyalar que a partir de la filmació d'aquest vídeo està de moda per escoltar les ofertes de "núvol de la mineria". Això vol dir que en lloc de comprar un miner i executar vostè mateix arrendament potència minera de les empreses que reclamen ser amos de les grans explotacions mineres i vulguin diversificar les seves fonts d'ingressos.

Si bé això pot, en teoria, ser més barat i més eficient, gran part d'aquests serveis són força ombra i és molt difícil de verificar que està rebent el servei que està pagant. Si vostè no és un expert, una bona regla d'or és per a ser escèptics d'aquests serveis.

La mineria Bitcoin és un camp molt tècnic i una indústria molt competitiva. L'inventor de Bitcoin va aconseguir dissenyar un sistema que dóna a tots una oportunitat justa per prendre part de cada pas del camí, i això és el que és tan innovadora sobre Bitcoin. No obstant això, algunes persones creuen que la mineria Bitcoin és dolent perquè és un malbaratament d'energia elèctrica.

Ara, aquests són sistemes molt complexos, així que no pretenc saber la resposta, però considera això: no fer servir la mineria requereix l'ús de sistemes que depenen de les autoritats centrals i la confiança. Hi ha un munt de costos associats amb els serveis financers tradicionals, com el risc de contrapart i de tota la infraestructura, com ara béns arrels, edificis, serveis humans, i per descomptat els milions d'ordinadors que són necessaris de totes maneres.

Bitcoin no és màgia, i que no elimina aquests costos, són simplement diferents costos per a un sistema diferent. Els costos de la mineria són els costos de la creació d'un sistema d'aquest tipus sense una autoritat central de confiança.

De totes maneres aquesta és la nostra segona edició de Bitcoin Pissarra dimarts i no puc esperar a veure en el nostre proper vídeo. Si encara té alguna pregunta o comentari sobre el vídeo no dubti en deixar a la secció de comentaris. Adéu per ara!

Notícies relacionades


Post Bitcoin

És rendible la rendibilitat de Bitcoin el 2018?

Post Bitcoin

OP-ED: Necessitem més professionalitat en el mercat danàlisi de preus de Bitcoin

Post Bitcoin

Conceptes bàsics de Bitcoin explicats: els ABC de BTC (Q - U)

Post Bitcoin

Millor maquinari de mineria dEthereum (2018 actualitzat)

Post Bitcoin

A Bitcoin i la por

Post Bitcoin

Anàlisi de preus de Bitcoin: Ghash.io, Iraq i la subhasta de lFBI

Post Bitcoin

El futur de Bitcoin depèn de tu

Post Bitcoin

7 Negocis en línia Actualment acceptant Bitcoin

Post Bitcoin

Linforme diari de Bitcoin: Fidor Bank Using Ripple, la prova de reserves de Huobi i molt més

Post Bitcoin

Antonopoulos deixa la base de Bitcoin sobre Mgmt

Post Bitcoin

Bitcoin i la transició als diners

Post Bitcoin

Com acceptar les donacions de Bitcoin al vostre bloc