Com funciona Bitcoin | Catalan.Lamareschale.org

Com funciona Bitcoin

Com funciona Bitcoin

Nota: preferiria veure vídeos en lloc de llegir un munt de text? A continuació, fes un cop d'ull als cinc millors vídeos que expliquen Bitcoin (ràpida), o fins i tot per a més detalls, els millors vídeos tècnics sobre com Bitcoin Works.

La forma en què funciona Bitcoin és el que el diferencia de tots els altres sistemes de pagament i monedes. Bitcoin és un programari que realitza un seguiment i verifica les transaccions en un llibre de comptabilitat pública a través d'una xarxa peer-to-peer. Operacions i dades associades amb Bitcoin estan descentralitzades, el que significa que no es realitzen o s'emmagatzemen en una única ubicació. En lloc d'això, la xarxa Bitcoin consisteix en ordinadors de tot el món que emmagatzemar i retransmetre dades Bitcoin entre si automàticament. Propietaris de les computadores trien voluntàriament a utilitzar i executar el programari Bitcoin. Qualsevol pot usar i executar el programari de Bitcoin.

La descentralització és una de les principals característiques que fan de Bitcoin excepcional: és extremadament difícil per a qualsevol persona o autoritat única per al control de Bitcoin.

Tl; dr; ningú controla Bitcoin. S'executa en els ordinadors de les persones a tot el món.

Quan hi hagi bitcoins

A bitcoin és totalment digital i no té presència física. I bitcoins no existeixen com arxius individuals en un ordinador, ja sigui. Per exemple, no es pot descarregar un bitcoin. En el seu lloc, bitcoins estan representades per anotacions en un llibre de comptabilitat pública anomenada la blockchain.

El blockchain són les dades bàsiques essencials de Bitcoin: una base de dades de totes les transaccions Bitcoin mai s'ha fet. Els ordinadors a les transaccions de registre de la xarxa Bitcoin al blockchain amb el temps, i transmetre'ls a altres ordinadors. Les sumes d'aquestes quantitats de transacció són el que determina l'equilibri de cada usuari Bitcoin.

Bitcoins no estan recolzats físicament per or, dòlars, petxines, o bombes.

Tl; dr; bitcoins són només entrades en un gran llibre de comptabilitat. Tothom a la xarxa té una còpia del llibre major i es diu el blockchain.

Com posseir bitcoins

Perquè algú tingui un equilibri bitcoin més gran que zero, han de ser el destinatari d'una transacció com a mínim un emmagatzemada al blockchain. Cada beneficiari d'una transacció s'identifica per una direcció Bitcoin únic. Les adreces estan representats per un grup de lletres i números, entre 27-34 caràcters de longitud, que pot ser alguna cosa com això:

12pL6SzSBbFoQLXqhGyu5gkB7p1qoqHkDf

Per tal de posseir bitcoins, necessita almenys una adreça Bitcoin.

Tl; dr; persones rebre i enviar bitcoins a adreces (com el correu electrònic). Són un munt de lletres i números aleatoris.

On les adreces Bitcoin provenen de

Adreces Bitcoin són generats a l'atzar pel programari Bitcoin s'executa a l'ordinador. Ni la xarxa Bitcoin o qualsevol altra persona o partit es posa en contacte o involucrats en la creació d'una nova direcció Bitcoin. El procés és totalment privat.

Adreces Bitcoin són lliures de crear. No hi ha límit per al nombre de Bitcoin adreces que pot tenir. Ells no estan vinculades una seva identitat i que no no es necessari proporcionar un nom d'usuari, adreça electrònica o nombre de telèfon per obtenir una adreça Bitcoin.

Però hi ha més en una direcció Bitcoin que només aquest grup de lletres i números. Una adreça Bitcoin en realitat es deriva a partir de dues grans nombres generats a l'atzar: una de privada keyand una clau pública. Per cada direcció Bitcoin es crea, una clau privada és generat aleatòriament pel programari Bitcoin en el seu ordinador o dispositiu. A continuació, un procés matemàtic s'utilitza per crear una clau pública de la clau privada. En conjunt, aquestes dues peces de dades formen un parell de claus criptogràfiques. La seva adreça de Bitcoin és una representació simplificada d'aquesta clau pública.

Pot compartir de forma segura la seva direcció Bitcoin amb els altres quan desitja que li enviïn bitcoins. Però és clau privada sempre ha de ser mantingut en secret. La seva utilitzar-se per demostrar la propietat de la clau pública per un procés criptogràfic anomenada signatura digital. Qualsevol persona amb accés a la seva clau privada pot passar qualsevol bitcoins associats amb la seva clau pública i la direcció de Bitcoin. Totes les claus públiques i privades que ha generat s'emmagatzemen en el seu ordinador en un fitxer especial anomenat una cartera Bitcoin.

La clau privada és l'única cosa que es pot utilitzar per passar i provar la propietat de bitcoins que pertanyen a la direcció Bitcoin associat. Si la clau privada es perd, tots els bitcoins que figuren com a pertanyents a l'adreça de Bitcoin no es pot gastar. De la mateixa manera, si li roben la clau privada, el lladre pot prendre possessió de tots els bitcoins que pertanyen a la direcció mitjançant l'enviament a la seva pròpia direcció.

Quan vols a algú que li enviï bitcoins, se'ls dóna una adreça Bitcoin que hagi generat, i s'envia una nova transacció nomenar a la seva adreça com a remitent i la seva adreça com a destinatari.

Tl; dr; una adreça Bitcoin (clau pública aka) prové d'una clau privada i que estan especialment vinculats entre si usant les matemàtiques. La clau privada s'utilitza per passar bitcoins.

Com funciona el blockchain

Cada equip que participa en la xarxa Bitcoin (com un node complet) emmagatzema i manté una còpia de la blockchain. Quan un usuari passa els seus bitcoins, que transmeten la transacció a la xarxa i altres nodes (anomenats miners) recopilar, verificar i guardar les noves transaccions en el blockchain. Aquests nous canvis a la blockchain s'agrupen i s'emmagatzemen com un tros de dades conegudes com un bloc. El nou bloc s'anuncia a la resta de la xarxa perquè tots els altres nodes poden actualitzar la seva còpia de la blockchain amb l'últim bloc de transaccions.

Tots els blocs al blockchain s'emmagatzemen en ordre del més antic al més recent. Solament els nous blocs s'afegeixen a la blockchain, i els blocs existents no poden ser modificats. Això s'aplica utilitzant hash criptogràfica: tots els nous blocs han de contenir un valor de resum que es calcula a partir de l'últim bloc al blockchain. Les referències de valors de hash i demostra que hi ha el nou bloc immediatament després de la seva bloc anterior. Qualsevol modificació d'un bloc previ seria impredictible modificar els valors hash de tots els blocs que fan referència a posteriors. Aquesta tècnica manté l'ordre del blockchain i evita la manipulació de blocs existents.

Però, ¿com està d'acord sincronitzar tota la xarxa i en el qual les transaccions s'han d'afegir a la blockchain?

Què impedeix que usuaris deshonestos de fer nous bitcoins de "res"?

O la despesa bitcoins més d'una vegada, o fins i tot bitcoins que no els pertanyen?

Bitcoin resol aquests problemes fent servir criptografia de clau pública i un concepte anomenat de prova de treball.

Tl; dr; Transaccions en el blockchain s'emmagatzemen en trossos anomenats blocs. Cada bloc està vinculat junts, en ordre, usant la criptografia.

Per què altres persones no poden passar les seves bitcoins

Com es va esmentar anteriorment, totes les adreces de Bitcoin és la part clau pública d'un parell de claus criptogràfiques. L'altra part de la parella de claus, la clau privada, és el que s'utilitza per provar la propietat de bitcoins.

Quan bitcoins es gasten en una transacció, la transacció està signat digitalment pel remitent utilitzant la seva clau privada. La signatura digital demostra el remitent, la quantitat, i el receptor de la transacció. Qualsevol altra persona a la xarxa Bitcoin pot verificar la signatura criptogràfica usant la clau pública del remitent.

La signatura d'una transacció no pot ser falsificada o falsificat, perquè cada signatura és diferent en funció de la clau privada i els detalls de la transacció. El mateix és cert per als detalls de la transacció - un canvi a la quantitat de la transacció, la direcció del remitent, destinatari o l'adreça invalidarà la signatura.

Només la clau privada associada a una adreça Bitcoin pot crear una signatura digital vàlida per a aquesta direcció Bitcoin particular.

Si una transacció no té una signatura vàlida, comprovable, és rebutjat i ignorat pels nodes de la xarxa Bitcoin. Si un nou bloc conté cap transacció que no té una signatura vàlida, o una transacció que intenta passar més que l'emissor posseeix, a continuació, tot el bloc és rebutjat i ignorat. D'aquesta manera, les transaccions falses no poden ser acreditats o afegir-se a la blockchain.

Tl; dr; bitcoins només pot ser dedicat a l'ús de les claus privades dels propietaris ja que cada transacció ha de ser signat digitalment utilitzant la clau privada correcta.

Per bitcoins no poden ser arbitràriament "fet del no-res"

Hi ha tots els bitcoins com entrades al llibre major blockchain. Aquestes entrades defineixen les operacions d'un remitent a un destinatari. Cada emissor ha de ser un receptor abans d'una transacció existent. En altres paraules, per tal de gastar bitcoins, vostè ha d'haver rebut bitcoins, i l'historial de transaccions és ser verificable per qualsevol persona. Aquesta regla és aplicada per tots els nodes de la xarxa per a cada transacció utilitzant el mètode de la signatura digital s'ha esmentat anteriorment.

Bitcoins només pot existir i ser reconegut com el resultat d'una transacció.

L'única excepció a la regla d'emissor / receptor és definir les transaccions que bitcoins de nova creació: aquestes operacions tenen un destinatari, però sense remitent. Són el resultat d'un procés, anomenat mineria, que essencialment crea bitcoins "del no-res".

No obstant això, el procés no és arbitrària. Els nous bitcoins són recompenses pel treball de càlcul realitzat pels usuaris anomenats miners. El treball premiat i bitcoins estan subjectes a un estricte conjunt de regles definides pel programari Bitcoin, incloent la limitació del nombre de bitcoins que són dels segles es poden crear.

Tl; dr; bitcoins no pot ser falsificat, ja que qualsevol pot realitzar un seguiment de la història de qualsevol Bitcoin al seu origen, i bitcoins només pot ser creada per la mineria, que requereix una gran quantitat de treball per les computadores.

Com es creen bitcoins

Bitcoins vénen a l'existència a través d'un procés anomenat mineria. La mineria és l'ús competitiu de la potència de càlcul per calcular un nombre que cau dins d'un cert rang. El rang de números vàlids és ajustat periòdicament per la xarxa Bitcoin perquè sigui més o menys difícil trobar la solució; la taxa objectiu és 1 solució cada 10 minuts. El mateix nombre solució ha de ser criptogràficament computada i verificable sobre la base de l'última sèrie de transaccions i l'últim bloc de la blockchain. Això fa que les possibles solucions a cada una competició diferent i impredictible.

El primer miner per descobrir un nombre que compleix els criteris és recompensat amb una quantitat fixa de material nou bitcoins (actualment 25 bitcoins), a més dels honoraris de transacció recents que han estat pagats per altres persones que envien bitcoin a la xarxa. La competició es repeteix llavors pel descobriment d'un nou número.

Les regles del programari de Bitcoin ajustar periòdicament la dificultat de les competicions de manera que, de mitjana, 6 competicions es resolen cada hora. Això té l'efecte de limitar la freqüència i la facilitat amb bitcoins es poden crear: els més ordinadors que extreuen bitcoins, més difícil es fa per guanyar la competència i ser recompensat amb nous bitcoins.

A més, les quantitats de bitcoins creades per la competència es redueix a la meitat cada 210.000 competicions. S'estima que aquesta quantitat es reduirà a la meitat a 12,5 bitcoins per a l'any 2016, i per 2140, la quantitat es destinarà a zero, i no hi ha nous bitcoins tornarà a crear de nou. És així com la creació d'bitcoins està limitada en el temps, amb la quantitat màxima de bitcoins que sempre pot existir limitat a 21 milions.

Mentre que la mineria és com es creen nous bitcoins, el seu objectiu principal és el processament de les transaccions noves afegint-los a la blockchain. La mineria és fonamental per assegurar i sincronitzar el blockchain tota la xarxa, i els bitcoins acabats de crear són essencialment recompensa per a aquelles persones que realitzen el procés de mineria.

Tl; dr;
 • La mineria Bitcoin és un concurs per trobar un nombre aleatori que es troba amb un estricte conjunt de condicions.

  Vostè es veuen recompensats nous bitcoins si guanya la competició. Així és com es creen tots els bitcoins.

  La quantitat de recompensa es talla per la meitat cada pocs anys i no tan sols pot ser de 21 milions d'bitcoins totals encunyades.

  La mineria no només crea bitcoins, sinó que també assegura la blockchain.

Com s'assegura la blockchain i sincronitzat per la mineria

Digital signaturescan verificar les quantitats i els remitents de les transaccions, però no eviten conflictes de noves transaccions que tracten de passar les mateixes bitcoins. Per exemple, un usuari podria transmetre dues transaccions vàlides diferents, que passen les mateixes bitcoins, a diferents nodes a la xarxa. Aquestes dues operacions creen un conflicte a la xarxa: el que la transacció ha de ser acceptat en el blockchain i que han de ser rebutjats?

Això es coneix com un doble despesa, i Bitcoin resol aquest problema utilitzant un mètode anomenat de prova de treball.

Quan un miner resol un concurs (coneguda com la resolució d'un bloc), que publiquen el resultat, que inclou totes les transaccions vàlides més recents que han recollit de la xarxa en un nou bloc per al blockchain. Aquest bloc es difon per tota la xarxa i altres nodes reben i verificar:

 • La solució a la competició mineria és vàlida (prova de treball).
 • Que totes les transaccions dins el bloc són vàlids d'acord amb la blockchain existent.

Mentre que el nombre que resol un bloc és difícil de calcular inicialment, una vegada que se sap, és molt fàcil perquè altres puguin verificar que és de fet una solució correcta. Aquest és el concepte bàsic darrere de prova de treball: la resolució d'un problema la dificultat es coneix, i la solució en si mateix pot demostrar fàcilment per qualsevol persona que sigui correcta.

La mineria és la forma en Bitcoin protegeix el seu historial de transaccions (el blockchain) de les versions contradictòries. El treball ha de ser realitzat per als nous blocs, i les transaccions que contenen, per ser acceptat en la blockchain per altres nodes a la xarxa. En requerir que el treball s'ha fet provably, les transaccions es consideren adequats per a la seva inclusió en la blockchain. Aquest mecanisme és el que manté als nodes de la xarxa d'acord que en realitat s'han produït transaccions.

Quan es resol un bloc, totes les transaccions incloses en aquest bloc es mostra a la xarxa per tenir la confirmació gener. Cada vegada que es resol un nou bloc, el nombre de confirmacions de les transaccions ja existents al blockchain s'incrementa en 1.

De tant en tant, dos miners diferents resoldran un bloc alhora. Això pot causar una Forkin la blockchain: dos miners transmetre el seu propi bloc, i alguns nodes acceptarà una poma, mentre que altres nodes accepten l'altre bloc. En aquest escenari, els nodes de la xarxa un seguiment de les dues versions de la blockchain. Els miners segueixen a la meva per un nou bloc amb el blockchain de la seva elecció. Amb el temps, un nou bloc es resol i s'afegeix a una d'aquestes blockchains, pel que és més llarga que l'altra blockchain. La xarxa i els miners després abandonen el blockchain més curt per a la blockchain més temps, i les últimes transaccions que estaven en ella el més curt blockchain romanen sense confirmar fins afegit a un nou bloc.

En aquest cas de múltiples blockchains, nodes de la xarxa Bitcoin consideren el blockchain més llarga sigui la veritable i vàlida un. En general, es va acordar que una vegada que una transacció és de sis blocs de profunditat en el blockchain (saber com arribar confirmacions 6), es confirma de manera irreversible i existirà permanentment en la blockchain. És improbable que un computacionalment blockchain ja podria existir sense incloure aquestes transaccions.

Tl; dr;
 • Guanyar un concurs de mineria requereix molta feina, però pot ser fàcilment verificat per qualsevol altra persona a la xarxa (prova de concepte en el treball).

  Cada vegada que un miner guanya un concurs, un nou conjunt de transaccions (anomenat un bloc) s'afegeix a la blockchain.

  Tothom a la xarxa pot arribar a un consens sobre quins blocs han de ser afegits a la blockchain perquè el treball dur demostrable cal afegir nous blocs.

  6 nous blocs (o confirmacions) s'entén per fer una transacció irreversible.

Referències i lectura addicional

 • El Bitcoin originals whitepaper- Satoshi Nakamoto
 • Com funciona Bitcoin - bitcoin.org
 • Guia del Desenvolupador de Bitcoin
 • Fonaments Bitcoin, Com funciona Bitcoin, Bitcoin Bitcoin FAQ- el wiki
 • Com el protocol Bitcoin realitat funcionament Michael Nielsen
 • Què és exactament Mineria - Bitcoin StackExchange
 • El que es Bitcoin "confirmacions" -? Bitcoin StackExchange

Bitcoin vídeo curs accelerat

Saber més del 99% de la població sobre Bitcoin. Un missatge diari durant 7 dies, curts i educatives (garantit). 

Notícies relacionades


Post Bitcoin

5 formes de comprar Bitcoin amb PayPal: estafes i legítims

Post Bitcoin

Alibaba IPO Responsable de Bitcoin Crash!

Post Bitcoin

Linforme diari de Bitcoin: els bancs dels EUA proposen la regulació de Bitcoin, les víctimes de TorrentLocker no pagaran el risc i més

Post Bitcoin

Bitcoin Charts - Quins són, Com utilitzar BTC Charts?

Post Bitcoin

Anàlisi de preus de Bitcoin: impacte de Dell en el preu de Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Journalists: lètica de posseir Bitcoin

Post Bitcoin

BitXBay: un mercat anònim basat en Bitcoin, descentralitzat

Post Bitcoin

Relació entre Criptocurrency i Social Media

Post Bitcoin

Quant diners podeu fer de les aixetes de Bitcoin (actualització de febrer de 2016)

Post Bitcoin

Bitcoin és inútil: Hernaes

Post Bitcoin

Bitcoin a la part principal 1: paper suís de recerca de bitcoins

Post Bitcoin

Gamble amb Bitcoin