Bitcoin a lalça mentre pugen les pors de Grexit | Catalan.Lamareschale.org

Bitcoin a lalça mentre pugen les pors de Grexit

Bitcoin a lalça mentre pugen les pors de Grexit

Des del començament del mes, Bitcoin ha augmentat de $ 223 dòlars a poc més de $ 250 dòlars, aconseguint el màxim $ 257. Això marca una de les millors carreres en la memòria recent i sembla haver estat estimulat per l'augment de les preocupacions sobre la sortida de Grècia, o "sortida de Grècia" com se l'anomena de vegades.

El banc central de Grècia ha advertit a Grècia que, literalment, podria ser expulsat tant del Eurozoneand la Unió Europea si no arriba a acords amb els seus creditors ràpidament. Aquesta és la primera vegada que el banc central ha llançat una perspectiva tan greu, posant en relleu la creixent gravetat de la situació.

Grega té només queden dues setmanes per recaptar 1,6 mil milions d'èuros per fer un pagament a l'FMI. A partir d'ara, el govern grec no té la caixa i està tractant de recaptar una altra ronda de préstecs a canvi de més concessions i reformes.

Les converses, però, no han anat bé per tant farwith el govern grec i els seus creditors negar-se a cedir en qüestions clau.

Grècia ha declarat que les seves pensions públiques, que ascendeixen a ni més ni menys de 16 per cent del PIB del país, no estan a la taula de negociació. Els creditors de Grècia, però, han insistit que Grècia ha de retallar les pensions almenys 1 per cent del seu PIB. Els creditors han identificat jubilació anticipada en lloc de pensions individuals com el seu objectiu.

Els creditors també estan tractant d'augmentar l'impost sobre l'IVA de Grècia, específicament en l'electricitat, encara que altres articles per a la pujada d'impostos també s'estan considerant. El govern grec ha dit que no augmentarà els impostos sobre electricitat o medicaments.

Amb el temps se li acaba i els dos costats restants tan lluny en termes de les seves expectatives, el risc d'una sortida de Grècia de la zona euro i, potencialment, fins i tot la Unió Europea és cada vegada més probable amb cada dia que passa.

Mentre que encara hi ha temps perquè s'arribi a un acord, llevat que es faci un gran avanç, Grècia podria trobar-se l'impagament dels seus préstecs.

Si és així, els mercats financers podrien ser colpejats per una onada d'inestabilitat. Els mercats europeus és probable que porten el pes de la càrrega, però a causa del entrellaçament cada vegada més dels mercats financers globals, cap país estarà fora de perill.

El Regne Unit ha anunciat públicament que ja s'està preparant per a una "sortida de Grècia", tot i que la majoria dels altres bancs centrals estan quedant mare. De qualsevol manera, els inversors han anat creixent cada vegada més cautelosos d'inestabilitat financera, i els mercats globals ja han estat afectats per algunes turbulències.

Bitcoin podria sorgir com l'últim "refugi segur"?

En la crisi financera de 2008, el dòlar nord-americà es va convertir en una moneda de refugi segur, amb els inversors de tot el món tirant els seus diners d'accions, matèries primeres i divises estrangeres per aparcar la seva riquesa en dòlars nord-americans. El dòlar americà ha molt de temps la moneda de facto refugi segur causa de la grandària i la relativa estabilitat de l'economia dels Estats Units.

Ara, Bitcoin pot emergir com una moneda de refugi alternatiu, com és evident per l'augment recent de la moneda digital. Com bitcoin està lligat a cap país o producte específic, no serà tan propens a les debilitats econòmiques en un país determinat, o un descens en els preus del mercat per a un producte.

La manca de qualsevol autoritat central també vol dir que bitcoin no pot ser mal administrat per un banc central i no serà tan propensos a "error humà".

Estat independent i no alineat de la moneda podria fer una gran moneda de refugi segur. Afegir a que la moneda està regulada per la comunitat en general i és una moneda peer-to-peer i Bitcoin es veu encara més atractiu.

Aquests factors ajuden a explicar per què Bitcoin ha gaudit d'un augment dramàtic en les últimes setmanes, superant fàcilment els principals índexs borsaris i els guanys per a la majoria de les matèries primeres.

Notícies relacionades


Post ICO

Lassociació Bitcoin France és el capítol més recent de la fundació Bitcoin afilliate

Post ICO

Bitcoin i altres monedes digitals

Post ICO

Intercanvi Bitcoin Kraken travessa la frontera amb Canadà

Post ICO

Bitcoin Black Friday 2014 trenca tots els rècords: Gyft, NewEgg té el millor dia de vendes mai

Post ICO

Actualització de notícies de Bitcoin 5 de desembre

Post ICO

Atenció, tots els Bitcoiners de Sydney! Beers4Bitcoin és ara un esdeveniment mensual

Post ICO

Intercanvi Bitcoin Igot.com llança el servei de processament de pagaments en 40 països

Post ICO

Els activistes volen crear un nou model de Bitcoin que pugui assegurar lanonimat i evitar la regulació

Post ICO

Amazon Further denega PayBase. Participació de miners de GAW

Post ICO

La plataforma amigable amb Bitcoin Gyft obté una inversió de 5 milions de dòlars i sexpandeix a nous països amb lajut de criptocurrency

Post ICO

El 61% dels canadenians esperen que estiguin utilitzant una cartera digital el 2019

Post ICO

18 h Hora de final de la subhasta