Per què lintent de Rússia de bloquejar els llocs de Bitcoin és un tema molt més profund | Catalan.Lamareschale.org

Per què lintent de Rússia de bloquejar els llocs de Bitcoin és un tema molt més profund

Per què lintent de Rússia de bloquejar els llocs de Bitcoin és un tema molt més profund

Rússia no és un país conegut per la seva hospitalitat i el respecte de la llibertat d'expressió a Internet. Igual que en el Gran Tallafocs de la Xina, Rússia ha creat una organització per supervisar tota l'activitat d'Internet i restringir l'accés a certes plataformes quan sigui necessari. Si bé no és definitivament un cas d'ús d'un organisme de control com Internet, les coses es van sortir de control per segona vegada en menys d'un any, quan l'accés a Wikipedia va ser restringit durant diverses hores al país.

Organisme de control rus fa complir Wikipedia obstrucció pels ISP

No fa molt de temps, de vigilància d'Internet de Rússia va arribar als titulars de mitjans de comunicació un cop més per intentar aconseguir un bloqueig en la Wikipedia en la seva totalitat. No hi va haver detalls proporcionats sobre per què aquest bloqueig es va posar en marxa per començar, però sí sabem que els ISP russos van rebre l'ordre de bloquejar per complet Wikipedia fins a nou avís.

Wikipedia és una de les plataformes d'Internet més populars que existeixen avui en dia, ja que és, de fet, una enciclopèdia lliure que cobreix gairebé qualsevol tema imaginable. Tenint en compte l'aversió de la llibertat d'expressió de Rússia - especialment a Internet - hi ha múltiples escenaris de quin organisme de control d'Internet al país demanar un bloqueig Wikipedia pels ISP.

[Tweet_box disseny = "box_02"] Rússia s'està posicionant com un país que vol per sufocar qualsevol innovació financera. [/ Tweet_box]

D'acord amb un informe de CNET, l'organisme de control rus d'Internet Roskomnadzor es va trobar amb una pàgina de Wikipedia donar instruccions respecte a una forma específica de cànnabis. Després Roskomnadzor en contacte amb el personal de Wikipedia i demana la pàgina que alterar-- una sol·licitud de caure en sac foradat - es va prendre la decisió d'obligar els ISP a bloquejar el lloc per complet.

"La censura del contingut de Wikipedia és contrari a la visió de Wikimedia: un món en què tothom pot accedir lliurement a la suma de tot el coneixement"

Fundació Wikimedia

Wikipedia està a càrrec de la Fundació Wikimedia, un grup sense ànim de lucre formada pels entusiastes que volen mantenir la plataforma intacta sigui com sigui, sense tenir en compte les peticions del govern per alterar pàgines web.

No és cap secret que Roskomnadzoris en un enrenou en els últims temps, ja que l'organisme de control rus d'Internet recentment va bloquejar l'accés Reddit per a uns pocs hoursafter descobriment d'un antic lloc sobre els bolets psicodèliques. En total, la prohibició va durar aproximadament 24 hores, després que els administradors de Reddit es va rendir i restringeixen l'accés al lloc concret per a tots els usuaris russos d'Internet.

La raó principal per la Roskomnadzor està tenint problemes per restringir l'accés a pàgines mateixos es deu al fet que no tenen els equips per gestionar llocs SSL protegit. Qualsevol intent realitzat per bloquejar una sola pàgina en un lloc web protegit amb SSL requereix maquinari específic pels ISP. A causa de que la major part de proveïdors russos no tenen accés a aquest equip, que només pot bloquejar tot el domini, si es decideixen a no complir.

Aquest cop, la prohibició de Wikipedia pels ISP russos es va aixecar poc després d'iniciar el bloqueig. No és la primera ni serà l'última vegada, que Roskomnadzor farà titulars dels mitjans de comunicació, però. Fa uns mesos, l'organisme de control rus d'Internet ISP va ordenar bloquejar un grapat de llocs web, així Bitcoin.

Roskomnadzor forces de bloqueig de llocs web Bitcoin

L'opció de Bitcoin i les finances, Rússia és bastant clar: l'única moneda de curs legal al país és la moneda emesa pel govern i els bancs centrals. Qualsevol altra moneda - virtual, digital, o d'una altra manera - no és moneda de curs legal a Rússia. Per tant, Bitcoin, que és digital i no emès pel banc central o el govern rus, és il·legal també.
Com a resultat, Roskomnadzor bloquejat accessto un grapat de llocs web Bitcoin a principis d'aquest any. Aquest bloqueig no només estava sent organitzada un cop més llocs a Rússia o en l'idioma rus, com Bitcoin.org i BTCSec.com van ser alguns dels llocs web de la llista negra també. En el moment del bloqueig, moltes persones temen que Bitcoin estaria prohibida al país a partir d'aquest punt en endavant, i la propietat de la moneda virtual es convertiria en un delicte.

Per fer que aquest assumpte encara pitjor, cap dels propietaris de llocs web va ser informat per Roskomnadzor abans, durant o després de l'accés al seu domini va ser restringit. No va passar molt temps fins que la comunitat russa va fer Bitcoin s'escolti la seva veu, i tots els tipus de suport - incloent legal i consultoria - van ser proporcionats als propietaris de llocs web afectats.

El maig d'aquest any, un tribunal regional ubicada a Iekaterinburg va anul·lar els llocs web de Banon Bitcoin prèviament instaurats per Roskomnadzor. Si bé aquesta decisió va ser un motiu de celebració cautelosa entre la comunitat Bitcoin, no hi havia cap garantia que la prohibició de ser efectivament va aixecar el curt termini.

Independentment d'aquesta decisió judicial, la postura del govern rus cap Bitcoin no ha canviat molt en els últims mesos. Bitcoin sempre s'enfronta a una batalla costa amunt en països com Rússia, on estrets controls governamentals i de capital són més importants que qualsevol altra cosa.

Rússia dispara al peu

Aquestes decisions dures fetes per organisme de control d'Internet Roskomnadzor són una clara indicació de funcionaris del govern rus no voler res per pertorbar ni remotament seva bombolla preciós ecosistema. El país podria beneficiar enormement de Bitcoin i la tecnologia subjacent blockchain, però la transparència no és una cosa que els tresors del govern.

Roskomnadzor és una gran utilitat en el paper, però deixa molt a desitjar en la pràctica. Rússia s'està posicionant com un país que vol per sufocar qualsevol innovació financera abans que fins i tot pot fer-se un forat entre els ciutadans. A la llarga, això farà malbé l'ecosistema de Rússia, més que res, i és només una qüestió de temps fins que les autoritats governamentals arriben a la mateixa conclusió.

Imatges cortesia de Shutterstock, Wikipedia

Notícies relacionades


Post ICO

El cercle està fora de la versió beta i promet fer que els pagaments de Bitcoin siguin més fàcils

Post ICO

3.454 bilions de dòlars és una bona raó per comprar Bitcoin

Post ICO

Jeff Garzik vol protegir Bitcoin i la seva xarxa a lespai

Post ICO

La SEC comença a enviar cartes dinvestigació

Post ICO

Comença el Retiro manual de Coinapult

Post ICO

Mt. Gox continua baixant, el defecte de seguretat dAndroid afecta les carteres de Bitcoin i BitInstant és demandat

Post ICO

McGill Bitcoin Airdrop - Amazing Video

Post ICO

Future Capital Bitcoin llança fons amb 30 milions de dòlars disposats a invertir

Post ICO

Lautoritat dingressos de Singapur reconeix i impedeix Bitcoin

Post ICO

BitGold obté 3.5 milions de dòlars en inversió de la sèrie A

Post ICO

Antic intercanvi de Bitcoin Mt. Gox rep la protecció contra la fallida dels EUA gràcies a la cort nord-americana

Post ICO

El pirata hacker la força minera de Bitcoin i segresta més de 140 BTC